Een week zonder iPhone 6

Door Hoite op maandag 29 september 2014 23:04 - Reacties (42)
Categorie: -, Views: 8.323

Even voorstellen
Ik ben Hoite, 25 lentes jong en studeer voor docent informatica.
Ik ben de laatste jaren een aardige Apple-verzamelaar geworden en zit inmiddels behoorlijk diep in het Apple-Ecosysteem, waar ik overigens zeer tevreden over ben. Ik heb 24k nummers in iTunes staan, welke ik stream naar mn MacBook/iPhone, ik maak veel gebruik van iCloud backups en agenda’s, backup mijn computers naar een Time Capsule enzovoorts enzovoorts.
Ik word dan ook regelmatig voor fanboy uitgescholden door klasgenoten ;)
Maar toch zit deze jongen al een week zonder iPhone 6, hoe kon dit gebeuren?

Een week zonder iPhone 6
Hij stond zeker op de planning om aangeschaft te worden, ik heb altijd 2-jarige abonnementen gehad en koop altijd de hele nummers iPhones (dus niet de 4s/5s enz). Toch heb ik nu besloten om niet voor een iPhone 6 te kiezen.
Allereerst omdat ik niet zo tevreden was na het zien van de livestream. Nouja, na het terugkijken van de livestream, want live was het een stotterdisco. Bij voorgaande livestreams/iPhone events viel ik ongeveer schuimbekkend van mijn bureaustoel van jaloezie en kon ik het niet weerstaan om de nieuwe iPhone niet aan te schaffen, dit jaar had ik zeer wisselende gevoelens.
Van mij had ‘ie’ niet groter gehoeven.

Ik ben vandaag speciaal de MediaMarkt in gewandeld om dat ding even vast te houden. Ik moet toegeven dat ik het toch een supermooi apparaat vind, maar ik wil gewoon geen grotere telefoon. De uitstekende camera vind ik overigens echt heel lelijk.

Ik ga dit jaar lekker die §700,- in m’n zak houden en nog even door met mijn iPhone 5, die het nog wel prima doet.
Misschien dat ik ergens een tweedehands 5s vandaan haal, dan heb ik toch iets nieuws, en dat Touch-ID lijkt me wel handig.

Zijn er meer potentieele iPhone 6 kopers die ook nog aan het twijfelen zijn?

Reacties


Door Tweakers user i-chat, maandag 29 september 2014 23:14

hoewel ik geen enkele intresse heb in apple producten, geld voor mij toch wel het zelfde, telefoons worden steeds groter (ook in android land), en je moet zo'n kreng maar in je broekzak zien te krijgen, bendgate of niet, met telefoons ter grootte van tablets krijgen alle merken er hoe dan ook een keer last van tenzij je straks een 6inc toestel krijgt ter dikte van een 3310, welke dan (wat mij betreft) met recht de bijnaam baksteen mee zal krijgen.

ergens snap ik het overigens wel hoor, zeker ook als ik naar mijn eigen toestel kijk, ben ik een brechtje aan het typen in skype of whatsapp, hou ik boven het toetsenbordje (in landscape) nauwelijks nog ruimte over om te zien wat de ander ondertussen zit te blaten, behoorlijk vervelend (op een 4.3inc scherm), als je het mij vraagt,

toch denk ik dat er een betere oplossing bedacht kan worden, bijv door van on-screen toetsenbordjes af te stappen, terug naar een ouderwets qwerty-toetsenbordje op je highend-smartphone, ik zou er wel een 3 jarig contractje voor tekenen,

Door Tweakers user Hennie-M, maandag 29 september 2014 23:40

Ik ben dan geen mega apple fanaat maar met veel bewondering de keynotes bekeken.. Maar ook deze keer ben ik niet onder de indruk. Ik blijf bij mijn 5 en koop misschien een 5s omdat, inderdaad, touch ID mij ook handig lijkt. Zeker nu dat er meer apps gebruik van kunnen maken.

Door Tweakers user Pinky-H9, dinsdag 30 september 2014 07:46

Ik was zo onder de indruk (not) van de gehele presentatie en de features dat ook ik besloot om de 700 euri in mijn zak te houden. Maar je geld brand :) dus een OnePlus One gekocht voor 300 euri en dus 400 euri (of meer eigenlijk aangezien de 1+ 1 64Gb is)

Natuurlijk de Iphone 6(+) heeft leuke vernieuwingen maar die waren weer des appels begrensd (zoals de NFC alleen voor hun Pay eco systeem)

Afijn de iPhone 5 van mijn werk flikker ik in de lade en blijf alleen in het apple eco systeem met de iPads :)

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 30 september 2014 07:59

mijn iPhone 5 werkt nog zonder problemen dus ik ga niet upgraden. Ik ziet overigens ook diep in het apple ecosysteem en vind het heerlijk. Ik geef geen moer om opensource, aanpasbaarheid of specificaties van een telefoon. Zolang het werk vind ik het prima. Ik heb helemaal geen tijd om overal mee te flauwekullen. Ik koop een apple apparaat en alles wat ik nodig hebt werkt direct met elkaar. Heerlijk!


Ik heb overigens ook niet echt de behoefte om mijn keuze te verdedigen. 17 jarige knulletjes die androiiiddd ZOMG roepen kunnen me wat.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 07:59]


Door Tweakers user Alex86, dinsdag 30 september 2014 09:29

Helaas helemaal mee eens! Ik hoop dat ze volgend jaar een kleiner iphone maken, echter acht ik de kans zeer klein.

Ik hou het ook nog lekker bij de 5.

Door Tweakers user drvsoft, dinsdag 30 september 2014 09:56

Ik had een 5S, en was ook sceptisch over de 6. Maar had voor vrijdag toch een reservering, en na de telefoon even vastgehouden te hebben, toch overstag. Nu, na paar dagen gebruik, zou ik echt niet meer terug willen naar het 5S scherm. Zeker met email/safari is het gebruik veel fijner. Waar ik normaal het tweakersforum alleen op de pc las, open ik het nu regelmatig ook op me telefoon. De plus is te groot, voor mij in ieder geval, maar de 6 is na paar dagen gebruik perfect. En ik verwacht nadat de apps zijn aangepast, het nog fijner wordt.

Door Tweakers user dipje2, dinsdag 30 september 2014 10:25

Al het gegooi met dingen van 'welkom Apple, je hebt nu wat Android al jaren heeft' (even voor de duidelijkheid, niet als pro-apple of anti-apple of wat dan ook bedoeld) dan krijg je dus ook de problemen die 'wij' android bezitters nu een paar jaar hebben: Die telefoons worden maar groter en groter. En ik snap dat er een groep is die zoiets heeft van 'je wil niet meer terug ndat je er gewend aan bent' maar ik hoor tot de nog steeds erg grote (grotere zelfs? blijft gokken) groep die geen grotere telefoon wil dan 4.0" inch (misschien 4.3" nog als de behuizing slank is en goed valt in de hand).

Nu Apple ook naar grotere toestellen gaat krijgen Apple gebruikers dus dezelfde twee splitsing: mensen die het OK vinden en mensen die het echt niet willen.

In Android land begon het rond de tijd van de HTC One X en de Galaxy S3. Er waren een hoop mensen die de S3 niet wouden vanwege het formaat, dus kwamen ze met de S3 mini (maar dat was een ripoff, (minder dan) budget specs voor praktisch dezelfde prijs, dus het liep niet) en HTC bracht gelijk met de One X ook de One S op de markt die wat meer 'behouden' was in formaat. Ik geloof dat de One S duidelijk minder heeft verkocht dan de One X (en de S3 mini duidelijk minder dan de S3) want sindsdien zijn alleen maar grotere toestellen gekomen... iets wat ik echt niet snap.

Dus ik - die toch eigenlijk Apple nooit overwogen heeft - begon toch ook maar naar een 2e hands iPhone 4s te kijken toen ik een nieuw toestel moest uitzoeken (en niks kon vinden van < 4.3" wat nog wel redelijk moderne hardware had) want ik moet het Apple wel nageven: Het waren mooie slanke toestellen met goede performance. En toen kwam de 5.. en ik had zoiets van 'mweh, ga nou ook niet groter worden. Beetje langer kan nog wel zolang je maar slank blijft'... en nu komt de 6.

Android begint het weer te leren dat kleinere toestellen met moderne hardware ook populair kunnen zijn (One Mini, One Mini 2, S4 mini was beter dan de S3 mini :P, en de kampioen in mijn ogen nu: De Sony Z3 Compact) en ik denk dat in het Apple kamp er opeens toch weer een 2e hands markt gaat komen voor 5'jes en 5s'jes, dus let goed op de prijs :). Als Apple over 6 maanden alsnog met een kleinere 6 komt zal daar ook een run op komen, geloof me :).

Door Tweakers user TIGER79, dinsdag 30 september 2014 11:45

Android begint het weer te leren dat kleinere toestellen met moderne hardware ook populair kunnen zijn
Maar daar ga je dan de mist in, Android leert niets het zijn de fabrikanten die Android gebruiken die het leren... Het heeft nooit aan Google zelf gelegen dat die smartphones steeds groter werden, ze hebben dat aan de fabrikanten overgelaten aangezien die dus dichter bij de gebruikers zitten... En op zich is het ook wel een success-story geweest : men blijft maar kopen ongeachte hoe groot die dingen worden... Zelfs Apple gaat mee...

Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 30 september 2014 12:20

Kaasplank schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 07:59:
mijn iPhone 5 werkt nog zonder problemen dus ik ga niet upgraden. Ik ziet overigens ook diep in het apple ecosysteem en vind het heerlijk. Ik geef geen moer om opensource, aanpasbaarheid of specificaties van een telefoon. Zolang het werk vind ik het prima. Ik heb helemaal geen tijd om overal mee te flauwekullen. Ik koop een apple apparaat en alles wat ik nodig hebt werkt direct met elkaar. Heerlijk!


Ik heb overigens ook niet echt de behoefte om mijn keuze te verdedigen. 17 jarige knulletjes die androiiiddd ZOMG roepen kunnen me wat.
Je komt anders aardig over alsof je je wilt verdedigen. Overigens kan wat jij wilt ook prima met Android-telefoons, voor een lagere prijs. Je moet alleen wel de goede kopen, en dat betekent dus geen Samsung.

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 30 september 2014 12:37

Prima dat het goedkoper kan. Wil ik dat? Nee. Ik heb een android gehad en daar werd ik persoonlijk niet blij van. Als het voor een ander werkt dan vind ik dat prima maar kom niet bij me drammen dat het goedkoper kan. Die weg ben ik al eens ingeslagen en ben gillend terug komen rennen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 12:37]


Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 30 september 2014 12:38

Kaasplank schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 12:37:
Prima dat het goedkoper kan. Wil ik dat? Nee. Ik heb een android gehad en daar werd ik persoonlijk niet blij van. Als het voor een ander werkt dan vind ik dat prima maar kom niet bij me drammen dat het goedkoper kan. Die weg ben ik al eens ingeslagen en ben gillend terug komen rennen.
Ik dram niet, ik reageer op jou ;) Je hebt zeker nooit MIUI gedraaid of een Xiaomi gekocht?

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 30 september 2014 12:45

Natuurlijk niet. Ik koop Iphones tot volle tevredenheid

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 12:46]


Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 30 september 2014 12:50

Kaasplank schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 12:45:
Natuurlijk niet. Ik koop Iphones tot volle tevredenheid
En dan heb je dus wat mij betreft nog niet de beste kant van Android gezien ;) Dat was dus het punt wat ik wil maken: de ene Android is de andere niet. Een Samsung kan qua software niet op tegen een iPhone; een Xiaomi wel.

Edit: ik heb zelf een iPhone 3g en een 4s gehad ( ook iOS 7 meegemaakt dus) dus ik loop niet zonder kennis te blaten.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 12:55]


Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 30 september 2014 12:55

Sorry, geen interesse. Waarom is het voor jou zo'n probleem dat ik van mijn eigen geld een apple apparaat koop dat je via een internetsite als een soort van digitale jehova eoa Xiaomi apparaat staat aan te prijzen?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 13:00]


Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 30 september 2014 13:00

Kaasplank schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 12:55:
Sorry, geen interesse. Waarom is het voor jou zo'n probleem dat ik van mijn eigen geld een apple apparaat koop dat je via een internetsite als een soort van digitale jehova eoa Xiaomi apparaat staat aan te prijzen?

Ik zou het eens om moeten draaien en een Iphone aanprijzen. Dan is het internet te klein :z
Je reageert hier, dus dan kan ik toch gewoon op jou reageren? Jij begint ongefundeerd te blaten dat Android slecht is en iPhones goed zijn, dus ik vertel je even dat dat zeer zeker niet per definitie het geval is ;) Niks mis mee toch?

Sowieso " digitale jehova?" Je overdrijft nogal. En je prijst hier sowieso al iPhones aan; je probeert het niet, je doet het.

Door Tweakers user Hoite, dinsdag 30 september 2014 13:26

Zo'n iPhone vs. Android discussie gaat toch nooit wat worden, dus houd er aub gewoon mee op :)

De ene vind zn Android phone t fijnst en de ander zn iPhone.
dbhuis schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 12:20:
[...]


Je komt anders aardig over alsof je je wilt verdedigen. Overigens kan wat jij wilt ook prima met Android-telefoons, voor een lagere prijs. Je moet alleen wel de goede kopen, en dat betekent dus geen Samsung.
Ik moet hier dan toch wel bij vermelden dat als je meerdere Apple apparaten hebt, het wel heel makkelijk is om 'gewoon' een iPhone te kopen. Dan werkt het namelijk out-of-the-box allemaal al met elkaar.
Als ik nu een Android zou kopen zou ik bijvoorbeeld eerst moeten uitzoeken hoe ik mijn iCloud agenda's ga importeren, ik denk dat iTunes Match gewoon helemaal niet werkt en dingen als Airplay mirroring en streamen naar mn Apple TV zal waarschijnlijk ook met 3rd party apps gaan moeten.

Dus ik denk inderdaad dat bijna alles wel kan op een iets goedkopere android, maar ik kan het me goed voorstellen dat een iPhone in dit soort gevallen gewoon fijner werkt.

Daarnaast denk ik wel dat als je verder geen Appels hebt, dus gebruikt maakt van bijvoorbeeld google agenda's, dat een android precies hetzelfde werkt voor minder geld.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 13:27]


Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 30 september 2014 13:27

Nee ik zeg dat de Iphone voor mij werkt en dat ik het prima vind dat anderen dat met een android telefoon hebben. Verder zeg ik niet dat android slecht is maar dat ik na een android telefoon weer gillend terug ben gegaan naar iOS. Nogmaals, dat is een persoonlijke mening. Als jij tevreden bent met je xiami telefoon vind ik dat helemaal prima. Je hoort mij ook niet zeggen dat je naar een Iphone moet overstappen. Iets dat je mij overigens andersom wel probeert op te leggen nu.

Doelbewust delen van mijn reacties negeren om maar op android te kunnen hameren is niet echt een manier van discussieren waar ik me graag in meng.

Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 30 september 2014 13:30

Hoite schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 13:26:
Zo'n iPhone vs. Android discussie gaat toch nooit wat worden, dus houd er aub gewoon mee op :)

De ene vind zn Android phone t fijnst en de ander zn iPhone.


[...]


Ik moet hier dan toch wel bij vermelden dat als je meerdere Apple apparaten hebt, het wel heel makkelijk is om 'gewoon' een iPhone te kopen. Dan werkt het namelijk out-of-the-box allemaal al met elkaar.
Als ik nu een Android zou kopen zou ik bijvoorbeeld eerst moeten uitzoeken hoe ik mijn iCloud agenda's ga importeren, ik denk dat iTunes Match gewoon helemaal niet werkt en dingen als Airplay mirroring en streamen naar mn Apple TV zal waarschijnlijk ook met 3rd party apps gaan moeten.

Dus ik denk inderdaad dat bijna alles wel kan op een iets goedkopere android, maar ik kan het me goed voorstellen dat een iPhone in dit soort gevallen gewoon fijner werkt.

Daarnaast denk ik wel dat als je verder geen Appels hebt, dus gebruikt maakt van bijvoorbeeld google agenda's, dat een android precies hetzelfde werkt voor minder geld.
Tja, maar dan moet je ook wel echt alles van Apple hebben ;) Het fortuin wat je dan kwijt bent zou ik net wat te veel van het goede vinden. Voor bijna alles wat je noemt bestaat ook een functie op Android, alleen om die van je iPhone over te zetten naar een Android word heel lastig zo niet onmogelijk. Ik snap je punt hoor, maar wanneer iemand begint te roepen dat iPhones in elk opzicht zo veel beter zijn dan elke andere telefoon dan help ik iemand graag uit zijn droom.

Door Tweakers user Gymnasiast, dinsdag 30 september 2014 13:57

PotentiŽle koper van een smartphone - met welk systeem zie ik dan wel - word ik pas als mijn huidige mobiele telefoon niet meer doet wat ik wil, of niet meer werkt. Dat laatste kan nog wel even duren: het is een negen jaar oude Nokia 6230i*, die al aardig wat heeft overleefd, waaronder een hoop generaties aan smartphones.

Tot nu toe mis ik eigenlijk niets. Ik ben bereikbaar via telefoon en sms. E-mails en sociale media handel ik af op de computer (daar zit ik toch al meer dan genoeg achter). Voor navigeren kijk ik vooraf op Google Maps en doe ik verder uit het hoofd. De treindienstregeling op de trajecten waarop ik regelmatig reis ken ik grotendeels uit het hoofd, en verder bieden de schermen en gele borden op het station uitkomst, of anders een conducteur.

Ik heb er dus zelf nog geen nodig. Dat is een overweging die iedereen sowieso zou moeten maken: 'wat heb ik eraan?'. Simpelweg kopen omdat iedereen er een heeft gaat er bij mij niet in. :)

* Voor letselschade veroorzaakt door van je stoel vallen van het lachen ben ik niet aansprakelijk. ;)

Door Tweakers user mrc4nl, dinsdag 30 september 2014 14:39

Ik doe al mijn hele leven zonder iphone :/

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 30 september 2014 17:10

kaasplank
Ik heb overigens ook niet echt de behoefte om mijn keuze te verdedigen. 17 jarige knulletjes die androiiiddd ZOMG roepen kunnen me wat.
ik heb je hele bericht gelezen en dat jij zo'n trouwe apple gebruiker bent kan me werkelijk geen zier schelen al gebruiktje je nog dos, zou mij het een zorg zijn,

dat je vervolgens een sneer geeft naar opensource, vind ik al wat minder respectvol, zeker ook omdat zonder diezelfde opensource een website als tweakers.net niet in de lucht kon worden gehouden, denk aan apache php mysql en natuurlijk linux zelf waar hun hele infra zo'n beetje op draait... en laat tweakers.net verre van de enige zijn, zelfs bedrijven als cisco gebruiken meer dan geregeld delen uit opensource pakketten.

maar goed dat alles valt nog te overzien, maar als je dan vervolgens begint met 17jarige knulletjes en android, voel ik me toch geroepen hier op de rem te trappen. ik ken een paar 40 jarige papzakken met een pens waar je werkelijk strontmisselijk van wordt die er heilig van overtuigd zijn dat je geen iter bent als je geen iHuis hebt van iphone ipod tot timecapsule tot icloud en al het overige dat apple de wereld in weet te schoppen.

even goed ken ik evenoude diehard hufters die je met opgetrokken neus aankijken als jouw toestel geen opensource os heeft 'liefst natuurlijk een n900 want daar draait tenminste een debian-derivaat...

dus laat gaarne dat snobistische achterwege en gedraag je niet als een 12jarige aaifoon-idolaat wil je...

Door Tweakers user 318025, dinsdag 30 september 2014 18:15

Ik heb alleen een iPhone 3G gehad, en dat ding moest ik jailbreaken wou ik de functionaliteit uitbreiden en iPhones vind ik ook gewoon te duur.

Overigens sinds Steve Jobs dood is heb ik het gevoel dat Apple een beetje achter de concurrentie aanloopt, en dat was ooit andersom.

Door Tweakers user fRiEtJeSaTe, dinsdag 30 september 2014 18:25

Ik verzorg de IT voor een bouwbedrijf met een hoop oude rotten / fossielen.
Op een x moment kon men de smartphone voor directie en projectleiders niet meer afhouden. Pilot begonnen met een HTC met daarop Android. Een en al drama; 'kut', 'werkt niet', 'traag', 'niet logisch', 'loopt vast', noem het maar op. Toen iPhone: 0 klachten, 0 instructie, en 100% tevreden gebruikers. Zegt genoeg lijkt me.

Ik verdedig niks, geef alleen aan dat een iPhone nou eenmaal veel gebruiksvriendelijker is.
Back on topic, de iPhone 6 is voor een grote doelgroep TE groot. Apple had er beter aan gedaan een extra formaat uit te brengen. Persoonlijk ben ik nog in dubio gezien m'n iPhone 5 nu al zorgt voor menige broekzakreparatie.

Door Tweakers user core_dump, dinsdag 30 september 2014 19:46

Ik heb mijn 5S ingeruild voor een 6+.
Ik wil na 2 dagen nooit meer terug naar een 5S, wat een verademing om nu makkelijk bijlagen te kunnen lezen bij emails e.d.

En wat de maat betreft, hij past net zo makkelijk in de binnenzak van mijn colbert als z'n voorganger.

Door Tweakers user fRiEtJeSaTe, dinsdag 30 september 2014 20:25

Pak dragen kan ook voordelen hebben :P

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 20:25]


Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 30 september 2014 20:56

fRiEtJeSaTe schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 18:25:
Ik verzorg de IT voor een bouwbedrijf met een hoop oude rotten / fossielen.
Op een x moment kon men de smartphone voor directie en projectleiders niet meer afhouden. Pilot begonnen met een HTC met daarop Android. Een en al drama; 'kut', 'werkt niet', 'traag', 'niet logisch', 'loopt vast', noem het maar op. Toen iPhone: 0 klachten, 0 instructie, en 100% tevreden gebruikers. Zegt genoeg lijkt me.

Ik verdedig niks, geef alleen aan dat een iPhone nou eenmaal veel gebruiksvriendelijker is.
Ho. Wacht. Hier ga je de mist in. Een iPhone is niet gebruiksvriendelijker. Een iPhone kan gebruiksvriendelijker zijn. Ik blijf erbij, ook al klinkt dat een beetje fanboy-achtig, totdat je MIUI geprobeerd hebt weet je niet hoe goed Android kan zijn.

Door Tweakers user fRiEtJeSaTe, dinsdag 30 september 2014 21:56

dbhuis schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 20:56:
[...]
Ho. Wacht. Hier ga je de mist in. Een iPhone is niet gebruiksvriendelijker. Een iPhone kan gebruiksvriendelijker zijn. Ik blijf erbij, ook al klinkt dat een beetje fanboy-achtig, totdat je MIUI geprobeerd hebt weet je niet hoe goed Android kan zijn.
Is dit het kalimero-effect?
Wat voor term je er ook aan wilt geven, onze oudere werknemers die nog nooit met smartphone hebben gewerkt, en eerst een Android toestel toegewezen kregen, zijn unaniem eens dat IOS veel gebruiksvriendelijker is dan Android. Geen 'kan', dat is gewoon een feit. Of dat aan het HTC toestel destijds lag laat ik in het midden. Het zal ongetwijfeld niet geholpen hebben.

Ik heb menig BYOD Android toestel in m'n handen, en kom iedere keer tot de ontdekking dat bepaalde opties weer op een andere plek zitten. Of dat er een bepaalde knop vergeten is door de fabrikant. Of dat bepaalde opties gewoon eruit zijn gesloopt (exporteer contacten). Of dat de fabrikant er weer een eigen schil omheen gebouwd heeft. Dat is nou eenmaal het risico van de manier waarop Google het product levert. Het feit dat jij MIUI aanhaalt, wat ongetwijfeld weer een oplapmethode is om de niet volmaakte Android interface spreekt alleen maar tegen Android in de context waarin de meeste gebruikers een toestel willen gebruiken.
Voor de zakelijke, en niet Tweaker't consument, moet een telefoon uit de doos perfect werken. En dat heeft Apple als beste begrepen.

Kun je weer in een stuip schieten, maar het is gewoon de werkelijkheid...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 22:01]


Door Tweakers user iceblack24, dinsdag 30 september 2014 21:57

Nee totaal geen twijfel, (heb de telefoon nog niet, waarom is het 64gb model zo slecht leverbaar?) maar dat is meer omdat upgrade een noodzaak is.

Na meer dan 5 jaar trouwe dienst is mijn Iphone 3GS uiteindelijk ook aan vervanging toe, al doet hij het nog steeds verbazingwekkend goed.

Niet te geloven hoe veel festivals(in zweterige zakken), stap avonden, sport sessies, vakanties en weet ik wel niet wat meer heeft overleefd. Beestje doet het nog steeds, zou er bijna sentimenteel van worden. :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 22:00]


Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 30 september 2014 22:04

Ik snap je keuze en ik hoop dat meerdere zich geen grotere telefoon gaan aanpraten, met het verhaal: ja alles wordt groter, dus je moet gewoon meegaan.

Ik heb nu de Sony Z3 compact in gebruik en ik ben zeer blij dat Sony nog wel aan de mensen denkt die wel de nieuwste snufjes willen, maar niet de grootste telefoon.
Dus, kom naar het Sony/Android kamp.

Als voormalig Miui betatester wil ik zeggen: Wil je Miui, koop dan de Xiaomi Mi2s, deze telefoon kan ook nog wel een tijdje mee en maakt de overstap van iOS naar Android een stukje makkelijker. Vooral de iOS 8 theme kan van pas komen. Je houd na deze aankoop alsnog 475 euro op zak.
Voor dat bedrag kun je tevens de waterdicht Z3c kopen ;)

Door Tweakers user Freaky_Revolt, dinsdag 30 september 2014 22:54

Ik was heel enthousiast toen de aankondiging kwam van een grotere telefoon.
Het scherm is te klein voor me met websitebezoek mail en whatsapp als voorbeeld.
Maar na de Keynote ik dat ding zag zakte mijn moed toch in mijn schoenen.

Ik vindt hem eigenlijk best wel lelijk :s

Maar ik denk dat hij er toch gaat komen.
De 6 plus omdat ik juist veel groter wil dan nu en de LG 3G erg mooi vindt qua schermgrote.
Ik heb een totale Apple workflow in huis dus Android en Windows is gewoon geen optie.

Ik wou hem toen ik hem nog niet gezien had al de eerste dag bestellen. Maar nu heb ik dat toch ff uitgesteld tot ik ze zelf in de hand heb en kan zien en ervaren hoe ze zijn.

De Apple watch komt zo wie zo niet. Ook die erg handig en wou hem hebben maar oerlelijk.
Een vierkante doos. Jammer dat ze functie boven vorm hebben gezet. Niet echt Apple.

Door Tweakers user levik7, dinsdag 30 september 2014 23:49

Ik snap de keuze voor een groter scherm wel.
De meeste mensen vinden het fijner maar wat nog veel belangrijker is, is dat de verhouding met wearables beter is geworden.

Met zo'n grote telefoon kijk je liever even snel op je horloge dan dat je je telefoon er bij pakt.
Dat is ook de reden waarom de Apple watch zoveel functionaliteiten heeft denk ik. Daardoor wordt de watch echt meer naar de consument gepush.
Smartwatch voor snel iets checken.
Mobiel voor snel iets schrijven/opzoeken.
Ipad/laptop voor productiviteit en mobiliteit.
Mac voor proffesioneele zaken en thuis.

Ik vind het wel logisch.
Maar ik heb geen geld voor een iPhone 6 en een Apple watch. Ik ook wil ik liever geen vingerprint scanner... Dus ik denk dat ik binnenkort de iPhone 5c ga aanschaffen, ik vind die een practischer dan de normale 5 door het plastic.
Hij zal wel niet super snel zijn, maar dat neem ik maar voor lief.

Door Tweakers user WhatsappHack, woensdag 1 oktober 2014 05:55

Kan je Slayer wel afspelen op die beatles hippie telefoons?
Just kidding, just kidding. ;)

Grotere telefoons van topmodellen vind ik ronduit vervelend.
Natuurlijk moet het geen 2" schermpje zijn, maar het loopt nu de spuigaten uit.
Ik ben zelf groot(ge/ver)bruiker van HTC toestellen. (En Samsung, maar dat is enkel om wat tests te draaien en daarna sodemieter ik ze snel in de verkoop.)
De afgelopen jaren dan ook in deze volgorde toestellen gehad:
- HTC Desire HD
- HTC Sensation
- HTC One X (En ook de One S, maar enkel voor tests)
- HTC One M7
- HTC One M8

De Desire HD vond ik eigenlijk een prima formaat hebben, de Sensation week niet veel af.
Bij de One X begon eigenlijk het "gelazer", die was een slagje groter... (One S was OK)

Met de 4.7" van de One M7 in combinatie met het aluminium design was ik extreem tevreden. Nog nooit had ik, naar m'n eigen mening :P, zo'n goede telefoon in m'n handen gehad. Hoewel ik altijd blij was met HTC producten, heb ik bijvoorbeeld bij het trajest van Desire HD tot en met HTC One X nooit gedacht van "oh wauw, dit is wel heel speciaal"; nee 't was gewoon een goede telefoon... Zo'n prachtig design, zulke goede materiaal keuzes, speakers waar je u tegen zegt; en dan compleet met m'n favoriete Android software... Yep, helemaal happy.

Helaas voor mij besloot HTC om de One M8 weeeeeer een slag groter te maken dan het voorgaande model... En wat een doodzonde is dat gebleken! Het toestel ligt helemaal niet zo lekker in de hand als de M7, lastig vasthouden; totaal niet te bedienen met 1 hand: als het je enigszins lukt, dan blokkeert t scherm nog wel eens omdat je handpalm net in een onderste hoek op het scherm drukt (!!!een probleem dat er niet was geweest als ze die pleuris onscreen knoppen er niet hadden ingebouwd, maar gewoon hardware knoppen hadden gebruikt!! Was er totaal geen probleem geweest met het grotere scherm!!!)... En dat vind ik bloedirritant. En wat ben ik opgeschoten met het grotere scherm...? Geen ene hol, zelfde kwaliteit, zelfde resolutie; dus in principe enkel minder ppi.

Maarja, de hardware in de M8 is dusdanig verbeterd (accuduur: ruim 2 tot 3x zoveel; snelheid: kan veel meer tegelijk aan; sd kaart slot, et cetera.) dat het toestel veel geschikter is voor m'n dagelijkse werkzaamheden dan de M7; op het gebied van prestaties en dagelijkse levensduur.
Dan wordt je dus eigenlijk zo'n groter scherm een beetje aangenaaid, want je MOET dat toestel wel kiezen als je de top wilt...

HTC zelf kwam aanzetten met "dan neem je de mini?". Ja kom op zeg, dat is hetzelfde als de mcDonalds aanbevelen als iemand je vraagt een goed restaurant te noemen... Niet de prestaties, niet de accuduur... Maar wel het formaat!

Ik hoop van harte dat de telefoon fabrikanten eens gaan kappen met die onzin.
Topmodellen gewoon weer uitbrengen op een maximum formaat van 4.7"; of dubbele uitvoering, bijvoorbeeld 4.5" en 5.6"; maar dan *wel* beiden met dezelfde hardware. (Accu eventueel niet.) Het forceren van grotere schermen om de beste prestaties te krijgen, en dan een kleiner model uitbrengen dat zwaar inferieur is, is naar mijn mening gewoon dom en zeer vervelend. De hardware van de M8 had prima in een formaatje M7 gepast, maar HTC vond het kennelijk nodig om toch dat scherm groter te maken. Als ze het scherm iets kleiner hadden gemaakt, en dan hardware knoppen hadden gebruikt: dan was het totaal geen probleem geweest dat de behuizing groter is. Maar omdat ze het scherm een stuk groter hebben gemaakt en opeens software buttons zijn gaan gebruiken, is de bediening met 1 hand totaal vern**kt, en dat maakt het een stuk minder prettig toestel om mee te werken; ik hoop dat ze hier van leren, maar dat zal wel niet... Want op dit moment is het net alsof mensen hun telefoon willen laten compenseren voor iets anders dat te klein is ofzo, want het moet allemaal groter, groter, groter. Specs en prestaties boeien niet eens meer.

En zo gaat het met alle telefoons. Samsung pakt het dan nog iets slimmer aan, die proberen de Galaxy lijn toch iets kleiner te houden (bij HTC is dat lastiger in combinatie met boomsound, wat toch ook wel geniaal is.); terwijl hun Note lijn gewoon een phablet is. Keuze voor de consument.

Ik ben benieuwd wanneer deze race over is.
Vroegah had je de race om de kleinste telefoon, hoe kleiner hoe beter; koelkasten moesten uit de weg geruimd worden. En nu opeens is het: hoe groter de koelkast, hoe hipper je bent...

Ik hoop dat het een trend is die heel snel over is...
Een telefoon *moet* je gewoon met 1 hand, !!probleemloos!!, kunnen bedienen en fijn vasthouden. Ik denk dat voor de meeste mensen 4.5 a 4.7" dan toch echt de absolute max is. Daarna gaat 't bergafwaarts.

Door Tweakers user WhatsappHack, woensdag 1 oktober 2014 05:59

dbhuis schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 20:56:
[...]


Ho. Wacht. Hier ga je de mist in. Een iPhone is niet gebruiksvriendelijker. Een iPhone kan gebruiksvriendelijker zijn. Ik blijf erbij, ook al klinkt dat een beetje fanboy-achtig, totdat je MIUI geprobeerd hebt weet je niet hoe goed Android kan zijn.
Ja dat klinkt fanboy achtig.
Dat kan ik ook van HTC Sense gaan roepen omdat ik dat het fijnst vind werken; maar het punt blijft: smaken verschillen.

iPhone wordt gemarket als gebruiksvriendelijker, maar het is maar net wat je gewend bent.
Ik kan heel moeilijk met iOS overweg en vind het extreem onlogisch opgebouwd; zoals het instellingen menu waar alles maar kris kras door elkaar staat.

M'n oom vond het een stuk makkelijker om Android te leren dan iOS. Is begonnen met de iPhone, kon er niet mee overweg; is overgestapt naar een Samsung; werd daar knettergek van touchwizz (lol :P Snap ik.), en gebruikt nu Sony Ericsson. Ik probeerde hem, want ja: ik ben een HTC fan :P, nog over te halen: maar hij vond ze te duur...

Het ligt dus puur aan de persoon en hoeveel hulp ze krijgen of een toestel makkelijk is; maar inderdaad is iOS echt op geen enkele wijze per design gebruiksvriendelijker.
Heel vroeger misschien wel, met de eerste Android versies ofzo, maar die tijd is voorbij.

Maar, hoe jou ROM werkt... Dat vinden anderen misschien juist ook weer lastiger dan een ander type software. ;)
Smaken verschillen, favorieten verschillen. MIUI hoeft niet simpeler, of even simpel, te zijn als iOS; en vice versa.

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 oktober 2014 05:59]


Door Tweakers user laurens0619, woensdag 1 oktober 2014 09:08

Ik heb hetzelfde, ook mijn huis staat vol met Apple spul maar de drang om te upgraden is weg.
Bij mij was dat al na de iPhone 4S en de iPad 3. Die dingen gaan nog prima mee. Toegegeven, ik heb de iPad wel op iOS6 gehouden maar om nou te zeggen dat ik features mis? nee

Ik zie de veranderingen die Apple doorvoert in iOS7/8 ook als negatief. Juist omdat ze zo koppig waren en het gesloten was werkte het goed. Dan doel ik vooral op het hele multi-tasking gebeuren.
Ik heb mij nooit geergert aan dat mn iPhone geen echte multi-tasking kon. Precies wat nodig was kon, na harde screening, in de achtergrond draaien (navigatie en audio). Hierdoor was een app killen nooit nodig.

Sinds ios7 is hierdoor de iphone 4 niet meer vooruit te branden (multitasking op singlecore is niet echt aan te raden) en loont het om apps te killen. En wat zijn nu de voordelen? Facebook heeft op de achtergrond al zijn timeline geupdate? Nooit iets van gemerkt.

Bij mij staan al die achtergrond updates dan ook uit maar wat mij betreft mogen ze weer meer de koers inslaan die ze bij ios6 hadden gekozen :)

Door Tweakers user bouwfraude, woensdag 1 oktober 2014 09:46

dipje2 schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 10:25:
In Android land begon het rond de tijd van de HTC One X en de Galaxy S3. Er waren een hoop mensen die de S3 niet wouden vanwege het formaat, dus kwamen ze met de S3 mini (maar dat was een ripoff, (minder dan) budget specs voor praktisch dezelfde prijs, dus het liep niet)
Ik kom de S3 mini juist vrij veel tegen, een collega had er een en toen de prijs onder de 250 euro gezakt was zag je ze steeds meer. Als je bij Android een half jaartje wacht met de aanschaf is er al veel van de prijs af. (ik zie hem nu voor onder de 150 euro)
De 5s was ook in de aanbieding eerder dit jaar maar van 700 voor 600 euro. Dat is toch een andere prijsklasse.

Door Tweakers user kastjes, woensdag 1 oktober 2014 09:51

De nieuwe iphone is o zo mooi.
Alleen in primaire functionaliteit ben ik bang dat ik mijzelf tekort zou doen met zo'n apparaat, Het alternatief, de passport heeft:

-VEEL beter GSM bereik(paratek)
-Een UI meer gericht op het typen van tekst.
-Een fysiek toetsenbord.
-Een beeldverhouding gericht op productiviteit ipv imax-film ervaring.
-Een beter notificatie-centrum, de hub.
-Een betere speaker.

Door Tweakers user lowfi, woensdag 1 oktober 2014 11:06

Leg mij nou eens uit @kastjes wat je precies bedoelt met die productiviteit? Een veel gehoord argument voor de paspoort..... Puur zakelijk dan he.

Door Tweakers user marcel87, woensdag 1 oktober 2014 12:27

i-chat schreef op maandag 29 september 2014 @ 23:14:
ergens snap ik het overigens wel hoor, zeker ook als ik naar mijn eigen toestel kijk, ben ik een brechtje aan het typen in skype of whatsapp, hou ik boven het toetsenbordje (in landscape) nauwelijks nog ruimte over om te zien wat de ander ondertussen zit te blaten, behoorlijk vervelend (op een 4.3inc scherm), als je het mij vraagt,
Maar wat heeft dit verhaal met schermdiagonalen te maken? Op een 7" met 21:9 in landscape zal je even goed amper wat zien. Het komt dus door de beeldverhouding dat je dit gedoe hebt. Mja niet dat ik evengoed zit te wachten op telefoons met 4:3 verhouding, want dat gaat al helemaal moeilijk in je broekzak passen met 6". :P
Uiteindelijk zie ik het allemaal niet zo snel meer terug veranderen, al heb ik dezelfde voorkeur vwb toetsenbord. Films kijken en andere media doe ik ergens anders op, dus van mij mag er weer een fysiek tobo en scherm met ouderwetse beeldverhouding. Werken in landscape is dan ook niet meer perse nodig en kan je ook af met een kleiner ding.

Door Tweakers user seanpaul, woensdag 1 oktober 2014 12:54

Ik ben vandaag speciaal de MediaMarkt in gewandeld om dat ding even vast te houden.
That's what she said.

Door Tweakers user shejaidon, woensdag 1 oktober 2014 13:16

dbhuis schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 20:56:
[...]


Ho. Wacht. Hier ga je de mist in. Een iPhone is niet gebruiksvriendelijker. Een iPhone kan gebruiksvriendelijker zijn. Ik blijf erbij, ook al klinkt dat een beetje fanboy-achtig, totdat je MIUI geprobeerd hebt weet je niet hoe goed Android kan zijn.
ik denk dat het probleem niet perse ligt bij Android en of MIUI nou wel of niet een goede interface maakt (heb het nog nooit geprobeerd). het handige aan Iphones is dat ze consistent zijn, ieder jaar praktisch hetzelfde qua interface geen drastische verschillen tussen modellen. als ik nu een iphone 6 koop kan ik alle functies vinden omdat die op de 4s op dezelfde plek zitten. bij Android is het verschil tussen merken zo verschrikkelijk groot dat je wordt gebonden aan 1 merk binnen een bedrijf. Daarnaast heeft Apple simpelweg betere ondersteuning voor bedrijven dan Android, bij de Belastingdienst wilden ze ook Android uitrollen totdat ongeveer iedere technofoob begon te huilen (inclusief mijn vader) dat het wel allemaal moeilijk was. met een Ipad heb je dit simpelweg minder of je het nou leuk vindt of niet.

Door Tweakers user Zenix, woensdag 1 oktober 2014 21:22

Ik heb zelf nooit een iPhone gehad, want ik koop geen telefoons die meer dan 150 euro kosten. Heb op dit moment een Xiaomi Redmi 1S geimporteerd voor 115 euro. Ben daar zeer tevreden over.

De iPhones heb ik altijd zeer mooie apparaten gevonden, vooral omdat ze lekker klein en snel zijn. Met mijn kleine handen kan 4.7" net maar 4.5" is toch wat fijner. Dus ik begrijp wel dat je iPhone 6 wilt overslaan.

Overigens kan je gewoon bij elk Android merk dezelfde interface krijgen, gewoon andere launcher installeren en je bent klaar. Voor de mensen die Android gebruiken is de aanpasbaarheid en de modbaarheid juist een reden om Android te gebruiken, op die manier kan je de telefoon gebruiken zoals jij dat wilt.

Bij iOS is het allemaal hetzelfde overal, wat opzich prima is als je niet de behoefte hebt om de telefoon naar je eigen voorkeur aan te passen. Dat verhaal dat Android moeilijker is dan iOS vind ik overdreven, het is puur gewenning. Mensen zijn gewoonte dieren.

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 oktober 2014 21:22]


Door Tweakers user Vnze, donderdag 2 oktober 2014 13:41

shejaidon schreef op woensdag 01 oktober 2014 @ 13:16:
[...]
het handige aan Iphones is dat ze consistent zijn
Ik vind zo 1,2,3 niet de screenshots terug maar een tijdje terug zag ik een reeks foto's waar de back button zich altijd altijd verplaatste en/of een andere vorm had in verschillende menu's. Was dat dan fake of is dat opgelost? (ik heb nooit een iPhone gehad dus het is een serieuze vraag)

Reageren is niet meer mogelijk